Silviu Barbulescu

Go to content

Main menu

Schi

Pana acum am schiat in:
Romania: Valea Prahovei: Predeal, Busteni, Azuga, Sinaia, Paraul Rece, Poiana Brasov
Austria: Zell am Zee, Kaprun
Bulgaria: Bansko

De la mare distanta cel mai bine a fost in Austria. 130 de km de partie / 56 de instalatii de transport pe cablu cu 42 euro pe zi.
Portiuni de partie amenajate pentru free ride, tuburi amenajate pentru snowbord, trambuline de toate marimile, shuttle bus intre telecabine si statiuni din 10 in 10 minute. In decemrie 97% din cei 130 km functionau fara intreruperi.

Pe locul 2 la mica distanta de Romania: Bansko. Din cei 65 de km promisi functionau doar 2 sau 3 km ochiometric.undeva la cota 2000 m si un drum lung pentru incepatori intre  cota 2000 m si statiune cota 1000m (cam 6 km tot ochiometric).
Pe 26-27 Decembrie era destul de liber. De pe 28 deja cozile erau suparatoare (stateai si 10-15 minute). Am punctat totusi pozitiv faptul ca in statiune nu era zapada deloc si pe partiile deschise era zapada suficienta (cu mici exceptii).
Cost pe zi cam 23 euro.

In Romania din experienta mea, este mult prea aglomerat in perioada revelionului. Am stat si 3 ore la telecabina in Sinaia. In Decembrie este destul de riscant si datorita zapazii insuficiente (au fost multe perioade in care nu a fost suficienta zapada).
 
Back to content | Back to main menu