Silviu Barbulescu

Go to content

Main menu

Galerie Foto 2010

Foto

Scuba Diving Hurghada 2010

1. SCUBA DIVING EL FANOUS EST
2. SCUBA DIVING EL FANOUS WEST
3. SCUBA DIVING GOTTA ABU RAMADA
4. SCUBA DIVING EL ARUK
5. SCUBA DIVING BANANA REEF
6. SCUBA DIVING SABINA REEF
7. SCUBA DIVING WRECK SHIP EL MINA
8. SCUBA DIVING EL FANADIR

Temperatura aerului in aprilie:
34-36 grade maxima
25-26 grade minima
Temperatura apei 24-27 grade


Harta Diving Sites Hurghada
 


Hotel Tropical Halkidiki Kassandra


Pro: camera mare, mobilier modern, baie ok ca dimensiuni, piscina, personal roman + primitor(deci nu sunt probleme de comunicare), aer conditonat inclus in pret, super market la 10m, TV cu 4 posturi in romana, o kicineta in camera cu frigider, balcon mare (doar de la et. 2 poti vedea peste cladirile din jur in cazul in care ai vedere catre mare), retea wireless.
Contra: Distanta fata de plaja ~600m (hotelul este chiar la drumul principal), mancarea prea putin variata (din 5 feluri 3 se cam pastreaza in fiecare seara; la mic dejun acelasi meniu) apa calda este rece dimineata si dupa ora 22.00.
Una peste alta - eu am fost multumit de raportul calitate-pret

Halkidiki Kassandra Haniotis

Haniotis sau Chaniotis este o localitate situata in zona Halkidiki sau Chalkidiki.
Halkidiki are o peninsula continentala si 3 peninsule mai mici: Kassandra, Sithonia, Athos.
Haniotis este situat pe prima peninsula, respectiv Kassandra. In poze apare si insula Kelifos (o insula mare situata intre primele doua brate) la care am ajuns cu o salupa. Nu se poate urca pe uscat intrucat este rezervatie naturala.


Sagira Aristotel

Localitatea Sagira este situata la NE de Kassandra. (aproximativ 60 km) La plecarea de pe Kasandra drumul a fost foarte aglomerat (am facut 40 de km in 3 ore). Muzeul este foarte potrivit pentru copii, deoarece cam toate exponatele pot fi studiate.Meteora Athena

Manastirile de la Meteora nu mai au nevoie de nici o prezentare. Al doilea complex ca importanta si numar de manastiri din Grecia (dupa muntele Athos). Turnurile de stanca naturala sunt unice. Drumul de la Salonic la Kalabaka (Meteora) este de 229 km. De aici pana la Athena mai sunt inca 350 km.
Hidra Ihdra

Intra in top 10 cele mai frumoase insule ale Greciei. Caracteristic ar fi interzicerea circulatiei auto-moto de orice fel. Din aceasta cauza traditiile s-au pastrat mai usor in comparatie cu alte insule. Transportul se face cu magarusii sau catarii. Exista numeroase taverne, locuinte traditionale, muzeu etc.
La fiecare pas te asteapta o plaja diferita.
Sidirokastro

Printre ultimele localitati pe drumul catre Bulgaria. Istoria se continua in negura vremurilor. Exista inclusiv ruine din paleolitic. A fost mentionata de Herodot si Homer etc. A fost o perioada sub ocupatie otomana. Desi mica, localitatea are vreo 3 bisericute si un castru roman bizantin de aparare. Castrul este situat pe o culme foarte inalta si isi rasplateste vizitatorii si cu o belvedere care cuprinde toata localitatea. Ar mai fi de vizitat si niste izvoare fierbinti cu apa de 45 de grade (in nordul orasului).

Transalpina 2010.09.19


Bucuresti-Ranca: 255 km; Ranca-Sebes 137; Drumul a fost facut initial in timpul primului razboi mondial din ratiuni militare. A fost reconstruit in 1935 si inaugurat de Carol 1 (drumul regelui). Drumul este posibil sa fi fost construit prima oara de legiunile romane (coridorul IV strategic roman).
Transalpina Portiunea sudica. Novaci-Obarsia Lotrului; Cazare se poate gasi la Ranca, Obarsia Lotrului, Voineasa.
Drumul este asfaltat in proportie de peste 60%; piatra compactata 35%; portiuni cu denivelari si sau noroi 5%. Cu o masina cu garda medie (Seat Leon) am atins usor in 2 locuri (probabil daca mergeam cu viteza mai mica nu as fi atins deloc). Comparativ cu portiunea nordica muntii sunt in cea mai mare parte golasi si perspectiva este neobstructionata. In statiunea ranca se construieste de zor, am vazut ca pe munte s-a amenajat si un telescaun. Pantele sunt destul de abrupte.De la Obarsia Lotrului se poate iesi de pe Transalpina si merge la est catre statiunea Voineasa, sau la vest catre Petrosani prin cheile Jietului.
Transalpina Portiunea nordica: Obarsia Lotrului-Sebes 2010.09.19In mare parte drumul este marginit de brazi inalti (vezi doar drumul si brazii). Drumul este in proportie si mai mare asfaltat; aici nu prea se mai pune problema sa atingi. Sunt lucrari cam la fiecare curba (refac sistemul de drenaj si sparg carosabilul).
Se deschid perspective largi de exemplu in dreptul lacului de acumulare Oasa.

HARTA TRANSALPINA GOOGLE MAP


Back to content | Back to main menu