Silviu Barbulescu

Go to content

Main menu

Galerie 2011

Foto

Istanbul Centrul Istoric

Cel mai mare oras al Turciei (cunoscut in istorie si ca  Byzantium si Constantinople). Populatie 15 milioane in 2010. Moscheea Albastra, Hagia Sofia, Universitatea din Istanbul, Marele bazar, Moscheea lui Baiazid, Moscheea lui Suleyman

Istanbul Mirodenii

Separat de marele Bazar este Bazarul de mirodenii. (Spice Bazar). Mai greu accesibil si pe niste stradute mici:
+41° 0' 59.62", +28° 58' 12.94" (41.016561, 28.970261)
Ca punct de reper ar fi podul peste Bosfor din apropierea palatului Topkapi.

Istanbul Topkapi

Palatul sultanilor timp de ~ 400 de ani (1465-1856). Constructia lui a inceput in 1459 la ordinul sultanului Mehmed II. Dupa secolul 17 sultanii au preferat palatul mai nou de pe celalalt mal al bosforului (asiatic).
Palatul contine relicve sfinte ale islamului cum ar fi: sabia si  vesmintele Profetului Muhammed.
Moscheea Agas (Agalar Camii) este printre primele constructii - datand din sec 15 th (Mehmed II).
Pe langa acestea, in palat pot fi admirate: arhitectura otomana, colectii de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, miniaturi otomane, manuscrise, caligrafie, precum si tezaurul si bijuteriile.
Pupa Yaht Hotel

+: Aflat la ~6 km de Marmaris Hotelul este amplasat intr-un golf plin de yahturi. De la iesirea din hotel pana la plaja sunt ~ 10 m. Golful este de mici dimensiuni: vreo 3-4 km in diametru.  Marea: in marea majoritate a cazurilor nu sunt valuri de loc (golful este inchis pe 3 laturi, iar comunicarea cu marea se face pe un culoar lung care contine si Marmarisul). Hotelul are plaja proprie - palmierii, umbrelutele si sezlongurile sunt la discretie. Restaurantul este ok.Zona este foarte linistita. Camera in care am stat eu (pentru minim 3 persoane) era spatioasa.
-: Insectele (de care se plangea toata lumea intrucat in apropiere este o padure - parc national) nu m-au deranjat in mod deosebit intrucat toate geamurile aveau plasa de tantari si era si aparat contra-tantarilor din partea hotelului. Ce m-a deranjat mai mult era ca la restaurant copertina era din trestie. Pe aceasta se adunau tot felul de scame-floricele cazute de la copacii din jur si cum venea o rafala de vant cadeau printre trestii in mancare si pe fata de masa.

Scuba Diving Marmaris

Preturile sunt mici - cam 25 de euro 2 scufundari, echipamentul pus la dispozitie, mancare la pranz. Aceasta era oferta in 80% din cazuri. Erau cateva centre care cereau 30-40 euro. Instructorii erau cu experienta, foarte saritori, dornici sa-ti explice, etc. In afara de pesti si epave nu sunt multe lucruri de vazut. Senzatia mea este ca sunt mai putine de vazut chiar si comparativ cu Grecia.

Turcia Hierapolis

Oras antic greco-roman. Contructia inceputa in sec 2 IC.
Cladiri: Teatru, Templul lui Apollo, Nymphaeum, Necropole, Piscina Cleopatrei, Poarta de Nord Bizantina.

Turcia Pamukkale

Orasul teraselor inundate de travertin, izvoarelor termale. Se poate face baie in anumite zone. In altele este interzis. Apa izvoarelor are in jur de 35 grade.

Turcia Troia

Oras antic grecesc (12-14 IC). Razboiul troian a fost descris de Homer in Iliada. O copie a calului troian este expusa undeva la intrare. In timpul imperiului roman a fost redenumit Ilium.

Turcia Diverse

Kaunos (templu funerar sapat in munte gps 36.832336,28.638611 Lycian rock cut tombs of Dalyan) apartine orasului antic Lycia, Plaja broastelor testoase 36.784061,28.632259 (Loggerhead Sea Turtles), Canakkale - ferry,

Back to content | Back to main menu